Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ρυθμίσεις δανείων από κεφάλαια του τέως ΟΕΚ», που πραγματοποίησε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας, την Πέμπτη 17 Μαΐου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΚΦ, παρουσία του ειδικού συμβούλου του Υπουργείου Εργασίας Μάριου Μουζάλα.

Ο κ. Μουζάλας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την υφιστάμενη κατάσταση, αναφέροντας πως το μεγαλύτερο ποσοστό των δανειοληπτών του τέως ΟΕΚ έχουν σήμερα ληξιπρόθεσμες οφειλές με τόκους υπερημερίας που αγγίζουν τα 200 εκ. ευρώ. Το Υπουργείο θα προχωρήσει σε διαγραφή των χρεών για όσους χρωστάνε έως και 6.000 ευρώ ή έχουν αποπληρώσει το 60% του δανείου, ενώ για τους εναπομείναντες δανειολήπτες προβλέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής κατά 10 χρόνια, κατάργηση των τόκων υπερημερίας και απομείωση των δανείων κατά 15%. Οι άνεργοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση πληρωμής για διάστημα τριών ετών ενώ προβλέπονται επίσης ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους έχουν αδυναμία να πληρώσουν και για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στις ρυθμίσεις είναι η ιδιοκατοίκηση ή η χρήση της από πρώτου και δεύτερου βαθμού συγγενείς, ενώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας.