Η επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές στην ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας βρίσκει στο τιμόνι της, τον Δήμαρχο Γρεβενών.
Έμπειρος και αποτελεσματικός ο Γιώργος Δασταμάνης, στο τιμόνι της Περιφερειακής ´Ενωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας πλέον,καλείται να κάνει το επόμενο βήμα του, στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Οι γνώσεις που έχει σωρεύσει από την ενασχόληση του με τα κοινά, είναι το εχέγγυο για μια καλή πορεία.Πρέπει να έχει όμως στη φαρέτρα του, τις αρχές και τις αξίες της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, που σήμερα έχει περισσότερες ανάγκες καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ο Δήμαρχος Γρεβενών με τη νέα του ιδιότητα καλέιται να μπει μπροστά έχοντας ως οδηγό το διάλογο σε όλα τα επίπεδα ,μακριά από παρέες, αποκλεισμούς, κόμματα και από συμπεριφορές που πληγώνουν τον Κλεισθένη,με την ουσιαστική στήριξη που πρέπει να κερδίσει, όλων των συναδέλφων του.
Ζωτικοί τομείς για τη νέα εποχή που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση παραμένουν ο τουρισμός, οι μεταφορές , η γεωργοκτηνοτροφία αλλά και η ενέργεια.
Η ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την απολιγνιτοποίηση της περιοχής απαιτεί στοχευμένες δράσεις, χωρίς πολλά λόγια και άσκοπες κινήσεις.
Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να καταθέσει άμεσα συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον της περιοχής που θα περιλαμβάνουν εναλλακτικές δράσεις προκειμένου μαζί με το κλείσιμο των μονάδων να μην έρθει και η ερήμωση Δήμων και Κοινοτήτων.
Το προσφυγικό είναι επίσης θέμα που θα κληθούν οι αυτοδιοικητικοί να αντιμετωπίσουν καθώς θα έχει διάρκεια, προτείνοντας χώρους και συμβάλλοντας στην αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων αυτών που θα βρεθούν στη περιοχή.
Το 2020 θα είναι μια χρονιά ανατροπών , αλλαγών , στοχεύσεων αλλά πάνω από όλα διεκδικήσεων καθώς τίποτα δεν μπορεί να “κατακτηθεί” χωρίς αγώνες….