Αριθμος 4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Με ποιο δικαίωμα στερείται αυτή η δυνατότητα από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί; Ποιος θα βοηθήσει τους ανθρώπους που στηρίζονται στη βοήθεια άλλων;
Στα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα υπάρχει η πρόβλεψη για μετακίνηση με τον αριθμό 1 (προς και από ιατρό ή φαρμακείο), η μετακίνηση 6 αυστηρά για την έξοδο των κατοικίδιων ζώων καθώς και η μετακίνηση για εργασία με την επίδειξη του κατάλληλου εγγράφου.
Ωστόσο όσοι λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις ξέχασαν ένα σημαντικό και ευαίσθητο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Τους ανθρώπους που λόγω υγείας ή γήρατος στηρίζονται περισσότερο ή λιγότερο στη βοήθεια φίλων και συγγενών. Μάλιστα τις περισσότερες φορές η ανάγκη αυτή δεν μπορεί να αποδειχθεί με έγγραφα και ως τώρα η επιλογή με τον αριθμό 4, κάλυπτε τις ανθρώπινες ανάγκες χιλιάδων συνανθρώπων μας.
Ειναι πραγματικά υπερβολικό να θεωρούμε πως η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη μπορεί να αποτελέσει παράγοντα υπερμεταδοσης του ιού.
Η κυβέρνηση λοιπόν πρέπει μεταξύ άλλων να αναθεωρήσει το συντομότερο δυνατόν και αυτή την αστοχία. Είναι σκληρό να υπάρχουν μοναχικοί άνθρωποι αποκλεισμένοι για ώρες.

Γιάννης Νεβεσκιωτης