Ανακοινωση περιφέρειας Δυτικης Μακεδονίας

 

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:
Οι μόνοι που διαψεύδονται είναι όσοι χτίζουν καριέρες σε ψέματα –
Οι μόνοι που εκτίθενται είναι όσοι διακινούν σκοπίμως fakenews

Ένα ακόμα δείγμα δόλιας παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας είναι το δήθεν επίσημο έγγραφο του Στρατού, που διακινείται από «πρόθυμους», σύμφωνα με το οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και άλλες αρχές φέρονται να έχουν ενημερωθεί για ενέργειες σχετικά με τη φιλοξενία προσφύγων στο στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη» στη Νεάπολη Βοΐου.
Έχοντας την ηθική υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να πούμε την αλήθεια και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό και κρίσιμο θέμα, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
Το συγκεκριμένο «έγγραφο» δεν αποτελεί επίσημη αλληλογραφία, αλλά εσωτερικό υπηρεσιακό σχέδιο, το οποίο ουδέποτε έφτασε στα χέρια κανενός από τους αναφερόμενους, κάτι που πιστοποιείται από την απουσία αριθμού πρωτοκόλλου, αλλά και υπογραφών που θα αποδείκνυαν την εγκυρότητά του.
Το γεγονός ότι συγκεκριμένοι κύκλοι επέλεξαν να το διακινήσουν, άλλοι να το αναπαράγουν και άλλοι να το εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά, μας λυπεί πραγματικά, καθώς δείχνει ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό.  Αυτό όμως, που μας προβληματίζει περισσότερο είναι η σκοπιμότητα, το ψεύδος και η προσπάθεια πολιτικής «αξιοποίησης» ενός μείζονος σημασίας θέματος.
Στη βιομηχανία των «fake news» απαντούμε με ειλικρίνεια και σύνεση.  Ότι έχουμε να πούμε, το λέμε δημόσια, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Κοιτάζοντας τους πολίτες στα μάτια και όχι κρυμμένοι πίσω από την ανώνυμη προπαγάνδα.
Οι μόνοι που διαψεύδονται είναι όσοι χτίζουν καριέρες σε ψέματα.

Οι μόνοι που εκτίθενται είναι όσοι διακινούν σκοπίμως fakenews.

 

 

Ανακοινωση Δήμου Βοΐου

 

Ο Δήμαρχος Βοΐου για άλλη μία φορά διαβεβαιώνει ότι κανένα επίσημο έγγραφο δεν έχει σταλεί από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο να αναφέρεται στο στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη». Οι πληροφορίες περί εγγράφου από το ΓΕΕΘΑ οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν μπορούν να θεωρούνται αξιόπιστες, όπως και το ίδιο το έγγραφο το οποίο φαίνεται να φέρει ακόμα και χειρόγραφες σημειώσεις ονομάτων και προσωπικών τηλεφώνων.

Οποιαδήποτε διακίνηση δημοσίων εγγράφων απαιτεί μία ορισμένη διαδικασία και δεν μπορεί να πραγματοποιείται χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία. Μία απλή φωτογραφία κινητού τηλεφώνου, όπως δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 9 Νοεμβρίου, δεν αποδεικνύει ότι το έγγραφο είναι επίσημο, ούτε ότι έχει κοινοποιηθεί στους αποδέκτες του στις 30 & 31 Οκτωβρίου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και να διασταυρώνουν τις πληροφορίες που δίνονται στη δημοσιότητα. Καταγγέλλουμε οποιαδήποτε αυθαίρετη διακίνηση ψευδών ειδήσεων, η οποία στόχο έχει τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων και την αναπαραγωγή σχολίων περί κακής διαχείρισης και διοίκησης θεμάτων που αφορούν το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή.

Παρακαλούμε και προκαλούμε τους πολίτες ή συμβούλους, οι οποίοι έχουν απτές αποδείξεις ότι το εν λόγω έγγραφο κοινοποιήθηκε και αναγνώστηκε από το Δήμαρχο, έχοντας επίγνωση των πράξεών τους και των λεγόμενών τους, να δώσουν τις πληροφορίες στη δημοσιότητα αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη.