Η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε όλο το αντεργατικό, αντιασφαλιστικό οπλοστάσιο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επιχειρεί να το αναβαθμίσει, να το θωρακίσει με τέτοιο τρόπο, που να αποτελεί μηχανισμό παραγωγής συντάξεων πείνας. Βλέπουμε μπροστά μας το ίδιο έργο. Ότι έκαναν οι προηγούμενοι κυβερνώντες κάνουν και οι τωρινοί. Όταν είναι στην αντιπολίτευση «σχίζουν τα ρούχα τους» ότι θα καταργήσουν τους κακούς νόμους που ψηφίζονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και όταν έρχονται στην κυβέρνηση συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι.

Τώρα, η ΝΔ επανανομοθετεί, ενισχύει το νόμο Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει» για να την πληρώνουν μόνιμα οι εργαζόμενοι.

Απαιτούμε την απόσυρση του αντιασφαλιστικού  νομοσχεδίου, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και του νόμου Κατρούγκαλου.

Παλεύουμε για Κοινωνική Ασφάλιση που να υπηρετεί τις δικές μας ανάγκες.

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες,

Όπως γίνεται με κάθε κυβέρνηση που προωθεί και υλοποιεί αντεργατικά μέτρα για λογαριασμό των συμφερόντων του κεφαλαίου, έτσι και τώρα, η κυβέρνηση ψάχνει να βρει στηρίγματα που θα αθωώνουν την πολιτική της. Δε βασανίστηκε πολύ στο ψάξιμο. Ξέρει που να κοιτάξει. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ διαχρονικά ήταν το στήριγμα των κυβερνήσεων και του ΣΕΒ μέσα στο εργατικό κίνημα.

Γι΄ αυτό το λόγο, εργοδοσία και κυβέρνηση δίνουν τα ρέστα τους για να έχουν δίπλα τους  γνωστούς εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Τους εξασφαλίζουν τα ΜΑΤ και όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για να πραγματοποιήσουν ένα συνέδριο – παρωδία,  για να γεμίσουν οι κάλπες με νόθους και εργοδότες και να εξασφαλίσουν τις καρέκλες τους αυτοί, που οι εργαζόμενοι αποκαλούν συνδικαλιστική μαφία.

Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι μεγαλοεργοδοσία – κυβέρνηση και όλοι οι μηχανισμοί τους θέλουν ένα συνδικαλιστικό κίνημα ελεγχόμενο στο περιεχόμενο των αγώνων του.

Γνωρίζουν, ότι το βαρέλι των αντεργατικών μέτρων δεν έχει πάτο. Η αντεργατική πολιτική συνεχίζεται αμείωτη ακόμη και τώρα που οι δυνάμεις του κεφαλαίου, κυβέρνηση και τα κόμματα του, διακηρύσσουν «την επιστροφή στην κανονικότητα», που όπως υπόσχονταν θα ανακούφιζαν τους εργαζόμενους από τους εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους, που πάρθηκαν τη δεκαετία της κρίσης και τους παρουσίαζαν ως προσωρινούς.

Η ζωντανή απόδειξη, ότι η αντεργατική επίθεση δεν έχει τελειωμό, είναι οι σχεδιασμοί για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, η καταστολή των αγώνων, οι προβοκάτσιες που στήνουν απέναντι στο δικαίωμα της απεργίας. Θέλουν να βάλουν το χωροφύλακα μέσα στα συνδικάτα. Δεν θα το επιτρέψουμε!