Στην καταγγελία πως παραλίγο να πέσει θύμα εξαπάτησης με μέθοδο πόρτα-πόρτα προχωρά αναγνώστης του flash-tv. Συγκεκριμένα υποστηρίζει πως δύο άτομα εμφανίστηκαν στην εξώπορτα του στην περιοχή της Σκ’ρκας Κοζάνης και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας τηλεφωνίας υποστήριξαν πως έχει ανεξόφλητη ληξιπρόθεσμη οφειλή. Στη συνέχεια του ζήτησαν να πληρώσει άμεσα ένα ποσό ώστε να μην του κόψουν το τηλέφωνο και να μην πληρώσει πρόστιμο. Ο καταγγέλων αρνήθηκε να πληρωσει το ποσό με τα δύο άτομα να φεύγουν.
Σύμφωνα μάλιστα με τον καταγγέλοντα τα δύο αυτά άτομα επισκέφθηκαν και άλλα σπίτια στην περιοχή επιλέγοντας ηλικιωμένους “στόχους”.

Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η αστυνομία συμβουλεύει τα εξής:

• Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
• Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
• Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
• Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
• Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.