Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συναντήθηκε με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων ΕΛΤΑ Δυτικής Μακεδονίας και, συγκεκριμένα, τον Πρόεδρο κ. Τσαουσίδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Σιδέρη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γκράνα.

Στη συζήτηση που διεξάχθηκε έγινε αναφορά στο σχέδιο της κυβέρνησης για απολύσεις εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, στο κλείσιμο των υποκαταστημάτων και στην συνακόλουθη αύξηση του κόστους για τους πολίτες, ιδιαιτέρα σε αυτούς  που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η κ. Βέττα τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχουν διαχρονικά τα ΕΛΤΑ για τις τοπικές κοινωνίες, αναφέρθηκε στο έργο που επιτελούν στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, ενώ τέλος, δεσμεύτηκε για την υποστήριξη των αιτημάτων τους για την ενοποίηση όλων των υπηρεσιών και την πίεση προς την κυβέρνηση και την Επιτροπή ανταγωνισμού της Ε.Ε. ώστε να δοθούν τα ποσά που οφείλονται στα ΕΛΤΑ.

Το Σάββατο, παρευρέθηκε στην εκδήλωση που έγινε στη Σιάτιστα για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Κοζάνης, όπου έκανε ειδική μνεία στη συνεισφορά των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην ανάπτυξη της χώρας, ενώ παράλληλα επέκρινε το σχέδιο της κυβέρνησης για τη βεβιασμένη απολιγνιτοποίηση που θα πλήξει τον παραγωγικό ιστό της Δυτικής Μακεδονίας.

Τέλος, η κ. Βέττα παρακολούθησε το θεατρικό έργο «Τα Στχειά» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ενώ παρευρέθηκε στον χορό του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας « Η Μικρά Ασία» και στη γιορτή του Συλλόγου Λιβαδεριωτών Κοζάνης.

Σήμερα, η κ. Βέττα αναχώρησε για την Αθήνα, καθώς θα μιλήσει σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.