Θέμα ημερών είναι ο ανασχηματισμός στην κυβέρνηση. Όπως μάλιστα υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, ευρείας μορφής με τη συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών προσώπων. Στα πρόσωπα που θα αλλάξουν θέση και θα απομακρυνθούν από το υπουργείο που υπηρετούν ως σήμερα φαίρεται σύμφωνα με τα πανελλαδικά ΜΜΕ να συμπεριλαμβάνεται και ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.
Πιθανώς πάντως η ενδεχόμενη αλλαγή προσώπου στο υπουργείο να σχετίζεται και με την αναβολή της συνάντησης που είχε προγραμματιστεί για την εβδομάδα αυτή και στην οποία θα έπαιρναν μέρος εκπρόσωποι του υπουργείου ενέργειας, της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και ντόπιων βουλευτών.
Ο κύριος Σκουρλέτης σε πρόσφατη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ τους είχε μεταφέρει τη βεβαιότητα του πως θα παραμείνει πάντως στη θέση του. Το ζητούμενο ειναι αν η οποιαδήποτε εξέλιξη επηρεάσει άμεσα τις εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας. Η κυβερνητική στάση στο θέμα της ενέργειας είναι θέμα πολιτικών και όχι προσώπων σχολίασε χαρακτηριστικά στο flash-tv βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ από την Π.Ε. Κοζάνης.