Τον περασμένο Μάιο βρέθηκε στην Κοζάνη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Ο κ. Πολάκης τότε ξεναγήθηκε στο νέο κτίριο του ΕΚΑΒ στην Κοζάνη, όπου και παραδόθηκαν τα 14 καινούργια ασθενοφόρα που είχαν λάβει οι υπηρεσίες όλης της Δυτικής Μακεδονίας.
Από τότε πέρασαν αρκετοί μήνες και όμως ακόμα το νέο κτίριο παραμένει ανενεργό. Όπως μαρτυρούν τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του flash-tv ο χώρος είναι πρόχειρα σφραγισμένος και δεν πραγματοποιούνται εργασίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του flash η όλη διαδικασία καθυστερεί στο ότι ακόμα ο δήμος Κοζάνης δεν έχει ορίσει ενεργειακό επιθεωρητή για το χώρο. Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υποστηρίζει πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά της για την ολοκλήρωση του έργου. Έχει μάλιστα αποδεσμευθεί το κονδύλιο για τις εργασίες.
Από τη διοίκηση των ΕΚΑΒ τώρα γίνεται λόγος για καθυστέρηση που δεν οφείλεται στον οργανισμό. Χαρακτηριστικά σε επικοινωνία του flash με εκπρόσωπο της διοίκησης υποστηρίχθηκε πως το χρονοδιάγραμμα παράδοσης και λειτουργίας του κτιρίου εξαρτάται αποκλειστικά από την τοπική αυτοδιοίκηση.

still1024_00002

still1024_00003

still1024_00004

still1024_00005