Χωρίς τελική απόφαση για τη στάση που θα κρατήσουν στο θέμα της περικοπής των Σαββατοκύριακων ολοκληρώθηκε η μαραθώνια διήμερη συνεδρίαση της ΓΕΝΟΠ με τα ενεργειακά συνδικάτα. Τα μέλη των συνδικάτων εμφανίζονται απογοητευμένοι από το γεγονός πως αν και καλέστηκε δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση η πρόεδρος των ορυχείων Όλγα Κουρίδου.
Έτσι από Τρίτη ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομενων. Το πρόγραμμα είναι το εξής. Την Τρίτη θα γίνει ενημέρωση στον ΑΗΣ Αμυνταίου καισύσκεψη στο εργατικό κέντρο Φλώρινας. Την Τετάρτη το πρόγραμμα ενημερώσεων περιλαμβάνει τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και το Νότιο Πεδίο και σύσκεψη στο εργατικό κέντρο Κοζάνης. Την Πέμπτη θα γίνει ενημέρωση στον ΑΗΣ Καρδιας και στο εργατικό κέντρο Πτολεμαϊδας. Τέλος την Παρασκευή θα γίνει ενημέρωση στους εργαζόμενους στα σκληρά.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως δεν αναγνωρίζουν τις περικοπές που προωθεί η επιχείρηση ζητώντας πρώτα ενημέρωση για το σκοπό αυτών των αλλαγών στα έξτρα. Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ μπορεί να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος εξοικονόμησης πόρων.