Η εκπομπή «Θέσεις & Αντιθέσεις» του www.kozani.tv προσκάλεσε σε ζωντανή τηλεμαχία στον τηλεοπτικό σταθμό Flash την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, τους υποψηφίους Περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας

Γ. Ζεμπιλιάδου,  Γ. Κασαπίδη, Θ. Καρυπίδη, Στ. Πράσσο και Θ. Χαστά.

Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή από όλους τους υποψηφίους, οι οποίοι έλαβαν και γραπτή πρόσκληση με τους όρους και τις προϋποθέσεις. Συμφωνήθηκε από όλα τα μέρη, η άφιξη στον τηλεοπτικό σταθμό Flash στις 21.50, προκειμένου να βγει η εκπομπή «στον αέρα» στις 22.15.

Οι υποψήφιοι, Γ. Ζεμπιλιάδου, Θ. Καρυπίδης, Στ. Πράσσος και Θ. Χαστάς εμφανίστηκαν στην ώρα τους, όπως είχε συμφωνηθεί και μπήκαν στο studio, στο οποίο περίμεναν, οι τέσσερις δημοσιογράφοι, Σωκράτης Μουτίδης, Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης, Βάσω Αννουλίδου και Αντώνης Μαυρίδης, αλλά και οι τεχνικοί του σταθμού.

Ένα τέταρτο πριν την έναρξη της εκπομπής, κι ενώ ο Γ. Κασαπίδης δεν είχε εμφανιστεί ακόμα και δεν είχε ειδοποιήσει περί καθυστερημένης άφιξης, του έγινε τηλεφώνημα από τον ένα εκ των συντονιστών της τηλεμαχίας, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την εκτιμώμενη ώρα άφιξης.  Η κλήση δεν απαντήθηκε και έξι λεπτά αργότερα στις 22.06, συνεργάτης του υποψηφίου επικοινώνησε, λέγοντας πως μόλις ξεκίνησαν από το Άργος Ορεστικό, όπου ο υποψήφιος είχε ομιλία στις 8 το βράδυ και θα έφταναν σε 25 περίπου λεπτά. Μετά από είκοσι λεπτά σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές, η νεότερη ενημέρωση από τον ίδιο συνεργάτη ήταν ότι βρίσκονται κάπου έξω από την Κοζάνη.

Είκοσι λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη του debate, ο κ. Κασαπίδης δεν είχε εμφανιστεί στο studio. Όλη αυτή την ώρα, οι ανθυποψήφιοί του που περίμεναν, εξάντλησαν τα όρια της υπομονής τους και αποφάσισαν από κοινού να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι συντονιστές του debate

Σωκράτης Μουτίδης  – Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης