Με ένταση για την διαδικασία και σύγκρουση του προέδρου της επιτροπής Οικονομικών Μάκη Μπαλαούρα με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ξεκίνησε η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη σύγκρουση της κυβέρνησης με τα μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος υπήρξε και στην συνεδρίαση για το ασφαλιστικό με αποτέλεσμα να μετατοπιστεί η συζήτηση από τα επώδυνα μέτρα.

Εκτός αυτού, όπως κατήγγειλε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος και παραδέχθηκε το υπουργείο Οικονομικών από το πολυνομοσχέδιο λείπουν παραρτήματα για το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων και κυρίως η λίστα με τους φορείς που θα ενταχθούν ή θα εξαιρεθούν από την διαδικασία αποκρατικοποιήσεων! Μάλιστα, από το υπουργείο επισημάνθηκε ότι τα παραρτήματα θα έρθουν κατά την διάρκεια της συζήτησης!

Η αρχή έγινε όταν ο Ηλ. Κασιδιάρης θέλησε να τοποθετηθεί την ώρα που μιλούσε ο κ. Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ) με αποτέλεσμα να εξελιχθεί ο εξής διάλογος:

Μ. Μπαλαούρας: «Κάτσε κάτω. Θα μιλήσεις με τη σειρά σου»
Ηλ. Κασιδιάρης: «Δεν κάθομαι κάτω ρε καραγκιόζη»
Μ. Μπαλαούρας «Κάτσε κάτω: Αλλού αυτά. Αυτά να τα κάνεις στην νύχτα. Δεν φοβήθηκα όμοιούς σου με τανκς θα φοβηθώ εσένα»
Ηλ. Κασιδιάρης: «Δεν κάθομαι ρε καραγκιόζη φέρε την φρουρά να με βγάλει … Βλάκα»
ΝΔ: η κυβέρνηση παραβιάζει Σύνταγμα και Κανονισμό της Βουλής

Ο κ. Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ) είπε «δεν έχουμε κανονικότητα. Παραβιάζεται συνεχώς το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής και έθιμα δεκαετιών. Είναι πρωτοφανές να έρχεται νομοσχέδιο 7500 σελίδων, να δίνεται χθες 11.30 το βράδυ και να ξεκινά σήμερα η συνεδρίαση. Δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτές τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης. Το καταλογίζουμε στην κυβέρνηση».

Να σημειωθεί ότι η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής θα λήξει σήμερα αργά το μεσημέρι για να ξεκινήσει επίσης σήμερα στις 6:30 το απόγευμα η ακρόαση φορέων.

Ο Ηλ. Κασιδιάρης είπε ότι «εχουν καταλυθεί τα πάντα. Εχει καταλυθεί το σύμπαν με αυτά που κάνετε. Εμάς λετε φασίστες αλλά εσείς τι είστε; Να αναβληθεί επ αόριστο η συνεδρίαση. Το νομοσοχέδιο περιγράφει το ξεπούλημα της Ελλάδας».

Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη ο κ. Γιάννης Κουτσούκος επισήμανε ότι το παράρτημα που περιγράφει το Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων δεν έχει κατάλογο με τους κρατικούς οργανισμούς που θα εξαιρεθούν. «Αναφέρετε παραρτήματα Β, Γ, και Δ αλλά δεν τα έχετε βάλει στο νομοσχέδιο που μας δώσατε» είπε ο κ. Κουτσούκος για να απαντήσουν από την κυβέρνηση πως θα έρθουν το επόμενο διάστημα!

Απίστευτες δικαιολογίες επιστράτευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ο κ. Φάμελλος προκειμένου να αντικρούσει την κριτική για το ότι οι βουλευτές δεν πρόλαβαν να μελετήσουν το ογκώδες κείμενο είπε «δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν γνωρίζουμε τα θέματα. Εχει προηγηθεί συζήτηση σε τηλεοπτικά κανάλια και αρθρογραφία σε εφημερίδες» ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε «η Ελλάδα έχει ανάγκη για πρόοδο».

«Άλλο ο δημόσιος διάλογος στα κανάλια και άλλο η κοινοβουλευτική συζήτηση» του εξήγησε ο κ. Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι) για να συμπληρώσει «έχουμε 7,5 χιλ σελίδες και 2 εκατ. λέξεις».

«Είναι ξευτίλα» σχολίασε ο κ. Μάκης Βορίδης για να εξηγήσει «από το πολυνομοσχέδιο δεν λείπουν λεπτομέρειες αλλά οι φορείς που θα αποκρατικοποιηθούν. Μας λέει ο κ. Φάμελλος ότι συζητάμε για γνωστά θέματα. Αλήθεια; Ήταν γνωστό το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων;»

 

protothema.gr