Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ώστε να μην χρειαστεί να δεσμευτεί δημόσια για μια θέση στα ελληνοτουρκικά ζητήματα και OXI επειδη δεν ήθελε να δεχθεί να απαντήσει σε ερωτήματα για το Ιράν στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία. Το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε χθες σε 12 ερωτήσεις για το Ιράν διαψεύδει με πάταγο το Μαξίμου.
Ο Ντόναλντ Τραμπ παρέπεμψε με συνοπτικές διαδικασίες το κορυφαίο ζήτημα για την Ελλάδα στην γραφειοκρατία του Στέητ Ντηπάρτμεντ και συνέχησε να προσωπική συνέντευξη Τύπου με… ντεκόρ τον έλληνα πρωθυπουργό.
Παρά ταύτα, και πριν καν ξεκινήσει η κατ΄ιδίαν συνάντησή τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόλαβε επίσης να δεσμευτεί :


1) για την αναβάθμιση της συμμαχίας με τις ΗΠΑ σε αμυντικό επίπεδο, για την αγορά των F-35 μετά την αναβάθμιση των F-16


2) να συνταχθεί πλήρως με την απόφαση της Ουάσιγκτον για την εξόντωση του ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί – μία κίνηση, που δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κανένας άλλος ευρωπαίος ηγέτης και η οποία μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ασφάλεια της χώρας.


3) έσπευσε επίσης να ενδώσει στην αμερικανική απαίτηση να δοθεί το δίκτυο 5G σε «αξιόπιστους πωλητές», διατύπωση που κατά την αμερικανική ερμηνεία αποκλείει την κινεζική Huawei. Πρόκειται για μια δέσμευση που μέχρι σήμερα δεν έχουν αναλάβει ούτε οι στενότεροι σύμμαχοι των ΗΠΑ, όπως η Βρετανία, η Γερμανία ή το Ισραήλ.

Κοινώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα έδωσε εκ προοιμίου όλα- πριν προλάβουν καν να του τα ζητήσουν – και δεν πήρε τίποτα ουσιαστικό.

(του Μαρκόπουλου Λάζαρου με πληροφορίες απο το anoixtoparathyro.gr)