Ο Περιφερειαρχης Δυτικής Μακεδονίας κ Γεώργιος Κασαπιδης σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνεντευξη του ειπε επι λέξη . «Δεν είχε προβλεφθεί ΠΟΤΕ 2ος σταθμός αποσυμπίεσης φυσικού αερίου στον Περδίκκα. Ο Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΔΕΣΦΑ, ενώπιον 20 ατόμων, μας είπε ότι πρώτη φορά ακούω αυτό το αίτημα. Nα αποκατασταθεί η αλήθεια και να ξέρουν όλοι οι Δυτικομακεδόνες ότι δεν επρόκειτο να ξεκινήσουν τα δίκτυα (φυσικού αερίου), ούτε το 2020, ούτε το 2021, με αυτή την προετοιμασία που μέχρι σήμερα υπήρχε»

Αναρωτιέμαι αν ο κος Περιφερειάρχης, πριν δώσει αυτή την συνέντευξη,  η οποία τον αναγκάζει εκ των πραγμάτων να αποδείξει τα λεγόμενα του, γνωρίζει τα παρακάτω 3 δεδομένα .

  1. Αντίγραφο από την επιστολή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  με ημερομηνία 20/7/2016 και α.π  181087 το οποίο υποδεικνύει στον αγωγό TAP τα σημεία εξόδου φυσικού αερίου και ξεκάθαρα βλέπουμε ότι υπάρχει ο Περδίκκας.

2. Οι  δηλώσεις της κα Κατερίνας Παπαλεξανδρή
, πρώην  Γενικής Διευθύντριας του Αγωγού TAP στην Ελλάδα.« Η ΔΕΠΑ έχει ήδη συμβολοποιήσει 1 δισ. κυβικά για την ελληνική αγορά. Ο αγωγός ΤΑΡ συνδέεται με το ελληνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης, όπου η χωρητικότητα της διασύνδεσης της θα είναι 3 δισ. κυβικά το χρόνο.
Θα υπάρχουν επίσης τρία σημεία εξόδου στην Καστοριά, την Κοζάνη και την Πέλλα για την τροφοδοσία των τοπικών αγορών με φυσικό αέριο ενώ έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με την κοινοπραξία κατασκευής του Ελληνοβουλγαρικού αγωγού για την διασύνδεση των δύο συστημάτων.” Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/news/396610/empodia-stin-oloklirosi-kataskeyis-toy-agogoy-tar-stin-kavala»

  1. Στην “Διαύγεια” βρίσκουμε την Άδεια Διανομής φυσικού αερίου της Ρ.Α.Ε στην ΔΕΔΑ για την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας από που προκύπτουν Δεσμευτικές προθεσμίεςκαι βήματα υλοποίησης εντός του 2019  (εδώ το αρχειο)

Σύμφωνα λοιπόν με το αρχικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2018-2022 του Δικτύου Διανομής της ΔΕΔΑ:

Έναρξη εργασιών το 2019 για να παραδοθούν τα πρώτα 34,65 km δικτύου χαμηλής πίεσης και 15 km δικτύου μέσης πίεσης το 2020 σε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 365 οικιακούς και 95 εμπορικούς καταναλωτές.

Δεν μας τα λέει καλά ο Περιφερειάρχης στην ραδιοφωνική συνέντευξη και δυστυχώς ούτε στο επίσημο Δ.Τ. της Περιφέρειας για την συνάντηση αυτή .

Για την ακρίβεια δεν μας λέει τίποτα από αυτά που είπε προφορικά στο ραδιόφωνο στο επίσημο Δ.Τ. Κουβέντα για το τι είπαν στην σύσκεψη , αν προγραμμάτισαν ή διεκδίκησαν κάτι από τον ΔΕΣΦΑ !

Υ.Γ. (όταν τόσο καιρό μιλάμε για δίκτυα ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ μιλάμε μόνο για τις περιοχές Γρεβενά, Καστοριά, Αργος Ορεστικό, Μανιακοί. Όταν επίσης μιλάμε για “αναμονές” φυσικού αερίου από τον TAP, μιλάμε για τις περιοχές Ποριά Καστοριάς και Περδίκκα Κοζάνης. Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε και ΝΕΑ ΔΙΚΤΥΑ φ.α για τους «ενεργειακούς δήμους» που τώρα “ξύπνησαν” από τον λήθαργο της σίγουρης τηλεθέρμανσης και θέλουν …άμεσα το φυσικό αέριο).